Kloosterrondwandelingen 26 november 2023 in Vessem

Op zondag 26 november gaan we weer onderweg op Ons Kloosterpad en krijgen uitleg over de ontwikkeling van Kafarnaüm van klooster naar pelgrimsherberg en kunnen we luisteren naar de geschiedenis van het landschap.

De wandeling wordt begeleid door vrijwilligers van Pelgrimsherberg Kafarnaüm en gangmakers van Ons Kloosterpad.
De route van ruim 9 kilometer begint en eindigt bij Pelgrimsherberg Kafarnaüm en voert je onder meer langs prachtige natuur, historische plaatsen, de Lambertuskerk, de Kabouterberg, de Mariakapel, de Sint Pancratiuskerk en de Jacobushoeve.

Deelnemers worden om 9.30 uur verwelkomd met koffie/thee in de Pelgrimsherberg, Servatiusstraat 11 in Vessem, voor een dagprogramma dat tot ongeveer 16.00 uur duurt.
Onderweg is er tijd en ruimte voor de natuur, de bezienswaardigheden, bezinning en reflectie.

Iedereen neemt zelf brood en iets te drinken mee voor een lunch onderweg.

Kloosterrondwandeling Vessem is een van de elf prachtige rondwandelingen die aansluiten op Ons Kloosterpad. Dit langeafstand wandelpad voert je in vijftien etappes langs vijftig historische kloosters en abdijen.
Iedere etappe van Ons Kloosterpad heeft een gangmaker. Dit zijn vrijwilligers die het pad lokaal tot leven brengen en bijdragen aan de bekendheid en beleving van pad.

De onderstaande link geeft een impressie van de eerste kloosterrondwandeling op 11 maart j.l. https://www.youtube.com/watch?v=r-5iXOBuCFU

Deelname aan de dag bedraagt €15,- inclusief twee consumpties (de opbrengst komt ten goede aan de Pelgrimsherberg).

Aanmelden uiterlijk de donderdag voor de wandeling via activiteiten@pelgrimsherberg.nl o.v.v. “Kloosterrondwandeling en datum”.