Dringend hulp gevraagd………

Binnen de pelgrimsherberg Kafarnaum in Vessem (Noord-Brabant) zijn we dringend op zoek naar iemand, die de vele aanmeldingen voor onze activiteiten digitaal verwerkt. Is dit misschien een taak die perfect geschikt is voor jou? Je kunt deze taak vanuit je eigen huis uitvoeren, aanwezigheid bij de drie jaarlijkse vergaderingen van de werkgroep volwassenen geeft meerwaarde, maar is niet strikt noodzakelijk. Je helpt er onze herberg enorm mee.

De kern van jouw taak:

  • Je registreert de aanmeldingen die via een apart mailadres bij jou binnen komen.

  • Je stuurt de deelnemers een korte bevestiging.

  • Je hebt contact met de begeleiders van de activiteiten zodat zij kunnen beslissen of een activiteit door kan gaan of niet en je checkt bij financiën of er betaald is.

Wil je specifieker weten of dit werk iets voor jou is? Mail dan met Loes Hommel die het werk tot nu toe doet: loeshommel@gmail.com. Zij vertelt je met enthousiasme wat je nog meer weten wil. Wanneer je als vrijwilliger op dit terrein je steentje bij wil dragen aan onze pelgrimsherberg, mail je naar de coördinator van de werkgroep volwassenen: Cor Kuyvenhoven. Zijn mailadres: corku@zeelandnet.nl

Zomeraanbod 2022

AANBOD WANDELINGEN IN DE ZOMERMAANDEN

vanuit de Pelgrimsherberg

Onderstaande wandelingen zijn op de Pelgrimsherberg verkrijgbaar.

  • Kloosterrondwandeling (9,2 km.)

  • Jacobus ontmoet Maria (21 km.)

  • Mini-pelgrimage (4 wandelingen tussen 15, 20, 23 en 24 km. )

  • Twee wandelingen van “Ons Kloosterpad”

Van Eindhoven naar Pelgrimsherberg in Vessem ( 22 km.) En van Vessem naar Oirschot ( 22,5 of 19,8 km.)

Belevingstuin bezoeken in verschillende varianten:

  • Bezoek aan onze Belevingstuin. Kom gerust achterom en bezoek onze belevingstuin. Welkom.

  • Bezoek aan onze Belevingstuin onder begeleiding, als groep. Neem contact op met info@pelprimsherberg.nl

  • Bezoek aan onze belevingstuin onder begeleiding met herberglunch. Woensdag 24 augustus (11.00 – 14.00 uur) Inschrijven via info@pelprimsherberg.nl

Noteer ook alvast:

Seizoen wandeling – 1 september.

Aan het begin van elk seizoen één dagdeel al wandelend stilstaan bij het begin van dat nieuwe seizoen. Gedurende twee en een half uur ben je al lopend bezig met een licht thema, kijk je om je heen, genietend, bezinnend.

Het overzicht is ook beschikbaar als pdf hier te verkrijgen.

Activiteitenprogramma 2022

 

Het nieuwe programmaoverzicht voor 2022 is nu hier te downloaden

Mini-pelgrimage rondom Vessem

Nu de Pelgrimshoeve na de corona-sluiting weer open is, bestaat de mogelijkheid ook weer om 4 dagen op de Hoeve te verblijven en de omgeving te verkennen. In 2019 is het startschot gegeven voor een mini-pelgrimage rondom Vessem. In 2020 is de route herzien en opnieuw beschreven. Er zijn 4 wandelingen uitgezet van 15 tot 25 km: de Merenroute (richting Wintelre), de Heideroute (richting Middelbeers), de Stroom- en Bosroute (richting Duizel/Knegsel) en de Verstillingsroute (richting Netersel).

Wandelaars worden uitgenodigd om, individueel of in kleine groepjes, voor 4 dagen naar Vessem te komen. Men kan 3 of meer nachten van dinsdag t/m zondag op de gebruikelijke voorwaarden op de Pelgrimshoeve verblijven, het boekje kopen bij de gastmensen en aan de wandel gaan. We hebben het een mini-pelgrimage genoemd, omdat men zich 4 dagen kan terugtrekken uit de hectiek van het dagelijks leven op een plek die uitnodigt om tot innerlijke rust te komen.

Door te lopen ontmoet ik je elke keer opnieuw, mijn beste reisgenoot.”
R. Tagore.

De wandelingen staan uitgebreid beschreven in het boekje en daarnaast is veel informatie toegevoegd over de streek waar je doorheen loopt: de natuur en cultuur van het land van de acht zaligheden. Ook zijn er vragen opgenomen, waarmee de wandelaar zijn/haar mini-pelgrimage verdieping kan geven.

Meer informatie vindt u HIER