Camino in de Kempen/Jacobuswandeling geslaagd

Wat was het weer een feest om alle wandelaars te verwelkomen bij de Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve.

Wij bedanken alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers aan de 14e editie van de Camino in de Kempen voor hun enthousiasme, plezier, gezelligheid, goede zin en inzet.

Graag zien wij jullie terug bij de volgende Camino in de Kempen.

Onderstaande link biedt een korte terugblik op afgelopen dinsdag.

Wat was het weer een feest om alle wandelaars te verwelkomen bij de Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve.

Wij bedanken alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers aan de 14e editie van de Camino in de Kempen voor hun enthousiasme, plezier, gezelligheid, goede zin en inzet.

Graag zien wij jullie terug bij de volgende Camino in de Kempen.

Onderstaande link biedt een korte terugblik op afgelopen dinsdag.
https://youtu.be/IfuXO0INNj4

Kloosterrondwandelingen najaar 2023 in Vessem

In het najaar van 2023 zetten we de reeks Kloosterrondwandelingen vanuit de Pelgrimsherberg Kafarnaum in Vessem voort.

Op zaterdag16 september, zaterdag 14 oktober en zondag 26 november gaan we weer op pad en krijgen uitleg over de ontwikkeling van Kafarnaüm van klooster naar pelgrimsherberg en kunnen we luisteren naar de geschiedenis van het landschap

De wandeling wordt begeleid door vrijwilligers van Pelgrimsherberg Kafarnaüm en gangmakers van Ons Kloosterpad.
De route van ruim 9 kilometer begint en eindigt bij Pelgrimsherberg Kafarnaüm en voert je onder meer langs prachtige natuur, historische plaatsen, de Lambertuskerk, de Kabouterberg, de Mariakapel, de Sint Pancratiuskerk en de Jacobushoeve.

Deelnemers worden om 9.30 uur verwelkomd met koffie/thee in de Pelgrimsherberg, Servatiusstraat 11 in Vessem, voor een dagprogramma dat tot ongeveer 16.00 uur duurt.
Onderweg is er tijd en ruimte voor de natuur, de bezienswaardigheden, bezinning en reflectie.

Iedereen neemt zelf brood en iets te drinken mee voor een lunch onderweg.

Kloosterrondwandeling Vessem is een van de elf prachtige rondwandelingen die aansluiten op Ons Kloosterpad. Dit lange-afstand-wandelpad voert je in vijftien etappes langs vijftig historische kloosters en abdijen.
Iedere etappe van Ons Kloosterpad heeft een gangmaker. Dit zijn vrijwilligers die het pad lokaal tot leven brengen en bijdragen aan de bekendheid en beleving van pad.

De onderstaande link geeft een impressie van de eerste kloosterrondwandeling op 11 maart j.l. https://www.youtube.com/watch?v=r-5iXOBuCFU

Deelname aan de dag bedraagt €15,- inclusief twee consumpties (de opbrengst komt ten goede aan de Pelgrimsherberg).

Aanmelden uiterlijk de donderdag voor de wandeling via activiteiten@pelgrimsherberg.nl o.v.v. “Kloosterrondwandeling en datum”.

Mini-pelgrimage rondom Vessem

Nu de Pelgrimshoeve na de corona-sluiting weer open is, bestaat de mogelijkheid ook weer om 4 dagen op de Hoeve te verblijven en de omgeving te verkennen. In 2019 is het startschot gegeven voor een mini-pelgrimage rondom Vessem. In 2020 is de route herzien en opnieuw beschreven. Er zijn 4 wandelingen uitgezet van 15 tot 25 km: de Merenroute (richting Wintelre), de Heideroute (richting Middelbeers), de Stroom- en Bosroute (richting Duizel/Knegsel) en de Verstillingsroute (richting Netersel).

Wandelaars worden uitgenodigd om, individueel of in kleine groepjes, voor 4 dagen naar Vessem te komen. Men kan 3 of meer nachten van dinsdag t/m zondag op de gebruikelijke voorwaarden op de Pelgrimshoeve verblijven, het boekje kopen bij de gastmensen en aan de wandel gaan. We hebben het een mini-pelgrimage genoemd, omdat men zich 4 dagen kan terugtrekken uit de hectiek van het dagelijks leven op een plek die uitnodigt om tot innerlijke rust te komen.

Door te lopen ontmoet ik je elke keer opnieuw, mijn beste reisgenoot.”
R. Tagore.

De wandelingen staan uitgebreid beschreven in het boekje en daarnaast is veel informatie toegevoegd over de streek waar je doorheen loopt: de natuur en cultuur van het land van de acht zaligheden. Ook zijn er vragen opgenomen, waarmee de wandelaar zijn/haar mini-pelgrimage verdieping kan geven.

Meer informatie vindt u HIER