Activiteiten programma vernieuwd

Het activiteiten programma 2022 is vernieuwd met enkele nieuwe deels kortdurende activiteiten vanuit de pelgrimsherberg.

De seizoenswandeling.

Bij de start van elk seizoen een wandeling met natuuroefeningen om bij de overgang van het nieuwe seizoen stil te staan. Dit jaar 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december steeds een ochtend.

Bezinning door klank en stem.

Een dag gericht op bezinning en meditatie door klank en mantra’s. Er worden mantra’s gezongen, maar ook geïmproviseerd met kleine natuurlijke instrumenten, klankschalen en klank met de stem. 7 April zal de eerste keer zijn.

Labyrint lopen.

Er komt een nieuw labyrint op het grasveld wat gebruikt gaat worden. Dit is een dag activiteit in maart.

Rondwandeling in kader kloosterpad

Rondwandeling vanuit de pelgrimsherberg van circa 10 kilometer is af. Een overzicht van de route wordt gepubliceerd en komt op een overzichtsbord in de buurt van de pelgrimsherberg. Bij de gastmensen op de pelgrimsherberg is nu al de route te krijgen in de vorm van een lijst van wandelknooppunten.

Een film waarin de rondwandeling gelopen kunt u zien op https://www.youtube.com/watch?v=v69nvg91f3U of https://vimeo.com/647407913

Activiteitenprogramma 2022

 

Het nieuwe programmaoverzicht voor 2022 is nu hier te downloaden

,,Maar we komen vrijwilligers tekort om de jongeren te begeleiden, daarom is het nu vijf voor twaalf’’

aldus Jac Naus in een artikel over ‘Pelgrimeren voor de jeugd’ in het Eindhovens dagblad.

Heb je interesse of wil je meer info, in dit deel van deze website staat meer informatie en vind je contactinformatie.

Mini-pelgrimage rondom Vessem

Nu de Pelgrimshoeve na de corona-sluiting weer open is, bestaat de mogelijkheid ook weer om 4 dagen op de Hoeve te verblijven en de omgeving te verkennen. In 2019 is het startschot gegeven voor een mini-pelgrimage rondom Vessem. In 2020 is de route herzien en opnieuw beschreven. Er zijn 4 wandelingen uitgezet van 15 tot 25 km: de Merenroute (richting Wintelre), de Heideroute (richting Middelbeers), de Stroom- en Bosroute (richting Duizel/Knegsel) en de Verstillingsroute (richting Netersel).

Wandelaars worden uitgenodigd om, individueel of in kleine groepjes, voor 4 dagen naar Vessem te komen. Men kan 3 of meer nachten van dinsdag t/m zondag op de gebruikelijke voorwaarden op de Pelgrimshoeve verblijven, het boekje kopen bij de gastmensen en aan de wandel gaan. We hebben het een mini-pelgrimage genoemd, omdat men zich 4 dagen kan terugtrekken uit de hectiek van het dagelijks leven op een plek die uitnodigt om tot innerlijke rust te komen.

Door te lopen ontmoet ik je elke keer opnieuw, mijn beste reisgenoot.”
R. Tagore.

De wandelingen staan uitgebreid beschreven in het boekje en daarnaast is veel informatie toegevoegd over de streek waar je doorheen loopt: de natuur en cultuur van het land van de acht zaligheden. Ook zijn er vragen opgenomen, waarmee de wandelaar zijn/haar mini-pelgrimage verdieping kan geven.

Meer informatie vindt u HIER