► Midwinterwandeling

Midwinterwandeling

Iedere winter rond de kerst organiseert Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem een midwinterwandeling met als thema ‘de symbolen van de pelgrimstocht’.

De wandeling start en eindigt op de pelgrimsherberg en voert ons door prachtige landschappen en bossen van de Brabantse Kempen.

We gaan samen aan de wandel om al lopend elkaar te ontmoeten, in steeds wisselende groepjes. Wij leiden elke wisseling in met een korte inleiding over de verschillende symbolen, zoals bijv. de rugzak en de wandelstok. We putten daarbij natuurlijk graag uit de vele indrukken en ervaringen die wij als pelgrim op ‘de weg’ opdoen.

Voor wie?

Wij nodigen iedereen die een pelgrimstocht heeft ondernomen of van plan is dat misschien te gaan doen, of gewoon wil wandelen, van harte uit om met ons mee te wandelen.

De wandeling kan uit zichzelf en wellicht mede door de gekozen opzet, waarbij we pelgrimssymbolen koppelen aan het leven van alledag, een extra verdieping geven aan de voorbereiding van jouw (eventuele) tocht of aan het verwerken van de ervaringen na afloop ervan. Tijdens de wandeling is er natuurlijk ook volop ruimte voor de uitwisseling van praktische informatie en van ervaringen.

Praktische informatie:

Tussen 10.00 en 10.30 uur komen de deelnemers aan bij de Pelgrimsherberg. Na een korte kennismaking lopen we voor de lunch onze eerste wandeling van ongeveer zes kilometer. De zelf meegebrachte lunch eten we op in de herberg. Daar is dan ook gelegenheid om anderen te ontmoeten. Na de lunch lopen we onze tweede wandeling van een vergelijkbare lengte. We eindigen weer bij de pelgrimsherberg, waar ons een kop erwten- of vegetarische soep wacht.

Inschrijving:
Je kunt je  aanmelden voor de midwinterwandeling via deze link AANMELDEN