► Camino in de Kempen – Jacobuswandeling

De organisatie van de dertiende editie van de Camino in de Kempen staat in de startblokken. Nadat de wandeltocht drie jaar op rij geen doorgang heeft kunnen vinden heeft de werkgroep dit jaar het draaiboek onder het stof vandaan gehaald en zijn de voorbereidingen opgestart.

We merken dat deze wandeltocht door de Brabantse Kempen in een behoefte voorziet en dat deelnemers van afgelopen edities er reikhalzend naar uitkijken om weer eens af te kunnen reizen naar Vessem. En ook voor ons is het uiteraard plezierig om vele wandelaars te mogen begroeten en bij te praten met oude bekenden en ondertussen te wandelen in de omgeving.

De Camino in de Kempen is een wandeltocht van 8 of 16 kilometer door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan het pelgrimeren naar Santiago de Compostella. Ook plaatselijke bezienswaardigheden spelen een rol tijdens het lopen.

De start vindt plaats bij de Pelgrimsherberg Kafarnaüm. De deelnemers gaan groepsgewijs van start vanaf 9:00 uur en er wordt gelopen in groepen van 10 à 15 personen. De leiding van een groep berust bij een Santiagoveteraan.

Bij aanvang op Kafarnaüm is er koffie of thee voor de deelnemers, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren dient men zelf voor een lunch te zorgen en water voor onderweg.

Op het eindpunt bij de Jacobushoeve krijgen de deelnemers een vers Jacobusbroodje. Daar is ’s middags het Praathuis geopend voor koffie of thee en zijn in de middag de winkels geopend.

De Camino in de Kempen is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (Regio Zuidoost-Brabant) en de Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve in Vessem en wordt gewandeld op maandag 25 juli, de feestdag van Jacobus.

Inschrijven voor deze wandeltocht kan vanaf 15 juni via deze link.  Je aanmelding dient uiterlijk 18 juli binnen te zijn; je krijgt hiervan een bevestiging.

De kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon, contant te voldoen ter plaatse voor vertrek van de wandeling.

Informatie via:  jacobuswandeling@pelgrimsherberg.nl