► Jacobuswandeling

Door Corona gaat de Jacobuswandeling 2021 niet door.

Jaarlijks organiseert Pelgrimsherberg Kafarnaüm op 25 juli (de naamdag van Jacobus), samen met vrijwilligers van de Jacobushoeve en het Nederlands Genootschap van St. Jacob (afdeling Zuidoost Brabant) de ‘Jacobuswandeling’, ook wel genoemd de ‘Camino in de Kempen’. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan deze mini-camino deel te nemen, in de praktijk is het merendeel van de deelnemers pelgrim (in spé). De laatste keer voor Corona kwamen er ruim 170 mensen op af.

De Camino in de Kempen is altijd een gezellige tocht langs plaatselijke bezienswaardigheden waarbij ook herinneringen worden opgehaald aan gelopen pelgrimstochten.

Vanaf 9.00 uur wordt er in groepen van 10 tot 15 personen gestart vanaf Pelgrimsherberg Kafarnaüm. Iedere groep wordt begeleid door een Santiago-veteraan of veterane. De wandeling bestaat naar keuze uit één of twee lussen van acht kilometer door de mooie natuur rond Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Tussendoor wordt op Kafarnaüm de lunch gebruikt. De tweede tocht eindigt bij het Cruz de Ferro op de Jacobushoeve. Daar krijgt iedere deelnemer een speciaal die dag gebakken Jacobusbrood en er wordt muziek gemaakt.

Inschrijven voor de tocht kan tot 18 juli via deze link AANMELDEN.

De kosten bedragen €7,50 per persoon, dit kan op de dag zelf voor vertrek contant betaald worden.

Informatie via:  jacobuswandeling@pelgrimsherberg.nl